torstai 17. helmikuuta 2011

Ristiriitaa ja kukkia


Lumikon postauksessa on jälleen hyvä keskustelu tästä blogimaailman vuorovaikutteisuudesta. Oma ihana  lukijakuntani on sen verran pieni määrältään, että kovin aktiivista keskustelua ei täällä synny, enkä aiheillani siihen aina pyrikään. Mutta ihanaa, kun jaksatte lukea ja täälläkin piipahdella !
Itsestäni on antoisaa päästä kommentoimaan toisten ilmoille heittämiä ajatuksia, joten arvostan näitä Lumikon kaltaisia blogien ylläpitäjiä. Varsinkin, kun aiheet ovat sellaisia oikeita ja elämänläheisiä ja syvällisiäkin. Aina ei jaksa lukea sisutushehkutuksia ja tavara/ympäristöpainotteisia juttuja. Toki niistäkin tykkään. Mutta ah, kun pääsee pohtimaan ihmismielen kiemuroita ja kaikkea muuta hieman "henkevämpää" ;) Ehkä se on tämä ikä.

Itselläni onkin hieman ristiriitaa tämän oman ikkunani kanssa. Mitä haluan sanoa, onko minulla jokin linjaus, teema. Haluanko keskittyä johonkin ja painottaa vaikkapa kierrätystä, leppoistamista, Wihtorin (puotini) tavaroita ... vai mitä ???
Tässä samalla kun kirjoitan ajatukseni selkiytyvät. Olen loikkivana kauriina sukkuloiva luonne. Teen vähän sitä ja tätä, ja vähän kaikkea yhtaikaa, ja välillä en mitään. Ja haluankin, että minulla on oikeus pomppia teemasta toiseen. Välillä hehkutan wanhoja ihanuuksia tai kierrätystä, ja välillä puran tuntojani tästä elämästä ja perheestä ja itsestäni. Eli kirjavaa kaikki tyyni : olen ihminen, yrittäjä, äiti, vaimo ihmettelijä, keski-ikäinen akka, ja minulla on omat omituisuuteni ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen yksi ja sama. Elämä on kokonaisuus, ei riisuttu rajattu profiili.   Koittakaa kestää. Eli ei mitään linjaa eikä tolkkua tässä.

Ja nyt on kukkien vuoro. Kukat ovat näiden törkeiden pakkasten myötä niin ihania tuijotella sisällä ollessa. Ne on lähellä ja kauniita, ne ei valita ja niillekin voi jutella, ja jos oikein ollaan tarkkaavaisia, ne myös vastaa ;)
Tämän kuvan on ottanut hyvä ystäväni Eeva Hirsimaa.

14 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin, yleisblogin pito on juuri tuollaista (minullakin), sitä sun tätä ja silloin sun tällöin. :) Joskus jopa mietin, että voikohan tämän jutun nyt laittaa tuonne blogiini. No just, mun blogihan se on, hei järki käteen!

  Toinen blogini on nukkekotiharrastuksestani (se on ollut jäähyllä jo yli vuoden, kuten harrastuskin) ja selvästi helpompi ylläpitää. Aihe on rajattu ja "väkisin" ei tarvi kirjoittaa mitään diibadaabaa.

  Talo Maalla-blogin piti alunperin kertoa vain nimestään, mutta talvisin se talo ei ole käytössä. En harrasta muita asioita tai kädentaitoja niin paljon, että niistä riittäisi yhteen blogiin asiaa. Oli paljon helpompaa tehdä TM yleisblogiksi.

  Matkan varrella on kategorioita tullut lisää, viimeisin keski-ikäiset jupinat. Niissä on vallan mainio aina välillä. Viimeksi ärsyynnyin siitä, että radiotoimittaja kertoi omasta aamustaan kuinka vaikeeta ja kamalaa oli. Ärsyynnyin heti. :D

  Monimuotoiset blogit on kivoja. Sisutusblogeja on kiva lukea joo, mut ei aina. Väliin ahmin neuleblogeja, väliin kirjallisuuteen keskittyviä ja välillä jotain muuta. Blogeissa on sekin hyvä puoli, että "tilausta" ei tarvi maksaa ja joka "lehteä" lukea.

  Pidän kovasti blogistasi, jatka samalla mallilla. Ihan oma itsesi, eikä vaan osa siitä.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Mukava on kirjoituksiasi lukea=)Mielestäni se on yksi tämän "blogimaailman" rikkauksista,että yhtä monta on tyyliä,kuin on blogia,jonkun tyyli on niukan asiallinen,toinen taas rönsyilee asiasta toiseen,joku paljastaa paljon,joku toinen ei mitään jne.jne.Itse olen sellaisella "antaa kaikkien kukkien kukkia" linjalla,jokainen kirjoittakoon miten haluaa,mukavaahan se tietysti on,jos jonkunlaista vuorovaikutusta saa aikaiseksi=)

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään näistä yleisblogeista :) Omakin on sellainen kun ei sitä tarinaa olisi vain yhteen aihepiiriin. Rönsyily on aika hedelmällistä ja niitä juttuja on kai ihan parasta lukea.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja kannustuksesta ! Juu, jatketaan sillisalaattilinjalla.
  Joskus vain mietityttää se, että häiritseekö tai ärsyttääkö ihmisiä tuo mun puodin täppä ja postaukset myytävistä tavaroista ?
  Kun millään muotoa en halua mitään kenellekään tyrkyttää, eikä tämän blogin tarkoitus ole olla maininos. Mietin sitäkin, pitäisikö minun erottaa itseni ja firmani toisistaan, tehdä kaksi erillistä blogia ? Mutta näin yhden naisen puljuna tuo pienimuotoinen toimintani on niin tiiviisti kiinni minussa. Mitä mieltä olette ?

  Minna: Ihana tuo "keski-ikäiset jupinat" :) Niitä haluan luke lisää ! Ärsyyntymisetkin helpottaa, kun ne vuodattaa ulos. samoin sinulle mukavaa loppuviikkoa !

  Kirsi: Juuri näin, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Mottoni onkin : erilaisuus on rikkautta !

  Katja: Ihanan asiallinen nimitys tälle sotkulle: "yleisblogi", kiitos. Kuulostaa elämältä.

  VastaaPoista
 5. Joskus mietin itsekin tuota samaa, mutta tosiaankin omaan blogiin voi laittaa ihan sitä, mitä itse haluaa. Ja mitä siitä, jos sisältö muuttuu matkan varrella, muutummehan mekin :) Iloisia päiviä!

  VastaaPoista
 6. Täällä toinen Katja ihailee kukkiasi ja yleisemmin blogin sisältöpohdintaan saman aiheen mukaisesti tokaisee, että "antaa kaikkien kukkien kukkia, kukkia vaan". Valoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Sini ja Katja. Vain muutos on varmaa.
  Iloa ja valoa !

  VastaaPoista
 8. Ei mua ainakaan häiritse puodin asiat täällä blogissa, päinvastoin. Sehän on yksi osa sinua ja elämääsi, ei ristiriitaa mielestäni ollenkaan. :)

  VastaaPoista
 9. Minna: Kiva kuulla, sitä välillä arkailee suotta. Ja jos joku ei tykkää, niin sille ei sitten mahda mitään. Ok unohdan ristiriidan :))) Kiitos.

  VastaaPoista
 10. Kivaa mietiskelyä, mukava blogi, ihania tavaroita... liityin lukijaksesi :)

  VastaaPoista
 11. Olet Anja lämpimästi tervetullut, niinkuin te kaikki muutkin,joita en ehkä ole huomannut kommentoida !

  VastaaPoista
 12. Ei kuule munkaan mielestä haittaa ollenkaan sun puotijutut täällä, kun sehän on osa sua. Ei se oo tyrkyttämistä jos omassa blogissaan esittelee myytäviä tuotteita tms. Mulla on itselläni vähän sellainen ongelma, että aloitin oman nykyisen blogini remontoinnin ympärille enkä halunnut omista asioistani mitään muuta kertoakaan (toisin kuin aiemmassa blogissani) ja nyt huomaan, että haluaisin kirjoittaa vähän "vapaammin" omista jutuista siellä rempan lomassa. Se vaan tuntuu hankalalta nyt kun blogin "linja" on niin kuin mukamas just se remontti ja sisustaminen. Tulee sit sellainen olo, ettei tätä kukaan halua kuitenkaan enää lukea jos sinne lyö jotain omia pohdintoja tms. Ihan hulluahan se on, kun kyse on omasta blogista ja eihän sitä kuitenkaan itse tavallaan muiden vuoksi kirjoita vaan omaksi ilokseen... Tuli mietittyä tässä koko blogin pitoa, kun yhdessä blogissa joku kommentoija haukkui suurin piirtein kaikki blogistit narsisteiksi ja sitä että ne hakee hyväksyntää muilta esittelemällä kotejaan jne. No mut, eihän sekään ole keltään pois jos näin on? Aina voi siirtyä "fiksumpiin" kirjoituksiin jos jurppii :)

  VastaaPoista
 13. Purppura: Hyvä ettei puotijutut haittaa, kaikkea haluan tehdä rehellisesti omana itsenäni. Tämä linjausjuttu onkin hankala, jos sen on alunperin rajannut liian "ahtaaksi". Mutta mielestäni linjausta voi ja pitääkin voida muuttaa matkan varrella. Reilusti vain omakuvaukseen uusi luonnehdinta ja itselle sen myötä vapaammat kädet postailla niitä juuri juttuja, jotka tuntuu tärkeiltä. Voipi olla, että laajentamisen myötä tulee uusia lukijoitakin. Tuo narsisteiksi haukkuminen on ymmärrettävää, mutta ei mielestäni sivistynyttä käytöstä. Asiat voi ilmaista niin monella tavalla, toisten mollaaminen se vasta egoistista onkin.

  VastaaPoista
 14. Blogi.
  Mitähän sekin tarkoittaa. Ai tämmöistä. Kiva, että siskoni annoit tämän osoitteesi.
  Ihan on ensimmäinen blogini, johon tutustun. Toivottavasti homma ei räjähdä syliin ja blogitus, vai mitä se nyt lieneekään, imaise liiaksi.
  Ei kai syytä huoleen, täälläkin pitää muka anonyyminä kirjoitella, kun ei ymmärrystä muuhun ole.
  Oho, kello yli puolen yön ja täällä roikun, ihan toisessa maailmassa pitäisi tähän aikaan seikkailla. Taisi se blogitus heti vähän imaista. Ymmärtänette sen, kiva paikkahan tämä on, kauniita kuvia, mielenkiintoista sisältöä, hyvällä maulla rakenneltu.
  Onnittelut siskoni! Jatka samaa rataa, hyvä tulee... Tulen minäkin uudelleen tänne elämääni kuluttamaan, ja kuulumisiasi seuraamaan.
  ;)
  Toivottavasti näen kauniita unia, kun tästä siihen maailmaan silmäni maltan ummistaa.

  VastaaPoista