tiistai 14. kesäkuuta 2011

Näkymiä

Voi mikä helleviikko viime viikko olikaan. Pakenin hetimiten lasten lomien alettua  mökille muksujen kanssa. Nyt se kesä on tullut, jota maaliskuussa haikailin.
Alkuviikosta veden lämpötila oli 17 astetta ja loppuviikosta 23, ei huono.
Tämän ikkunanäkymän edessä oli mukava juoda aamukahvit ja ruokailla :
Toinen ikkuna, jota rakastan löytyy pienestä vanhan saunamme etuhuoneesta. Saunaa ei kyllä tarvinut lämmitellä, tarkeni ihan muutenkin :
Mökki on siitä ihanteellinen paikka, että siellä ollessani en stressaa mistään (toisin kuin kotona). Muksujenkin kanssa sujuu asiat kuin itsestään, vaikka ei ole tietsikoita eikä pleikkaa tms. Toki mökkitalomme on vanhus ja kaikennäköistä tekemistä olisi, mutta ei, en tee, enkä oleta, että kukaan muukaan tekee. Antaa asioiden olla, ei ne karkaa. Joskus jotkut keijut ja menninkäiset ovat tehneet kaikennäköistä salaa. Pari ihanaa puutarhatonttua ainakin ovat olleet ahkeria, minkä huomasin pihapiiriä ihastellessani ;) 
Täytyy vain osata valita oma näkökulma ja katsantokanta kaikkeen ja löytää se mukavin paikka leppoistaa mielensä, ja vain olla, vain olla. Minusta elämä on olemista ei tekemistä ... olemisen sietämätön keveys... tekemisen raskas taakka... asialliset hommat hoidetaan, muutoin ollaan kuin Ellun kanat.
Eli nautin, varsinkin silloin, kun istun tässä näkymässä :

Nautinnollista kesää itsekullekin ! Kesäiset postausfrekvenssit taitavat venyä...tai sitten ei ;)

15 kommenttia:

 1. En mäkään juuri mitään tehnyt ole. Leirillä oltiin. Juuri ennen leiriä nuorimmainen katkas etu hampaan ja joutu hesaan hammaslääkäriin. Reissu onnistui yhen kaverin kanssa, kun mä en tunnetusti aja hesassa. Huuli paranee aikanaan kun hammas tuli siitä läpi. Hesassa ajaa parhaiten ne jotka ovat siellä asuneet. Niin se vaan on ja tuli taas todistettua. T:AJ

  VastaaPoista
 2. AJ: oijoi ;( kuulinkin asiasta. Toivottavasti paranee pian ! Hesa ei ihan helppo ajeltava olekaan, en siellä ajele mieluusti minäkään, ainakaan enää.

  VastaaPoista
 3. Sinullahan ihan oikea ote mökkeilyyn, senhän pitäskin olla lepopaikka eikä työleiri. No, mistäs minä tuon tiedän kun ei ole mökkiäkään.

  VastaaPoista
 4. Se on oikein, ota leppoisesti vain! Usealle se on vaikeaa ja pitää lomallakin suorittaa ja siuhua, saada aikaan. Joillain on jopa listoja, tarkkaan suunniteltuja aikatauluja mitä tehdään ja milloin, loman aikana. Sitten ollaan ihan naatteja viimeisenä lomapäivänä. Parasta antaa päivien soljua eteenpäin, tuoda mukanaan vapaasti mitä milloinkin on tullakseen. Aurinkoisia, levollisia kesäpäiviä, ihanassa mökkimiliössänne.

  VastaaPoista
 5. Mainiot on maisemat ja vielä mainiompi asenne,mökkeillessä pitää minunkin mielestäni osata ottaa rennosti=D Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 6. Kiitos leppoisen positiivisista viesteistänne !
  Vai että työlistat lomille, no huh. Ymmärrän ne, jos oikeasti nauttii siitä hommien tekemisestä, sillä kyllähän sekin voi olla rentouttavaa. Mutta jos alkaa vähääkään steressin puolelle mennä, niin jokin mättää. Kuunnellaan, mitä meidän kunkin oma sisin sanoo ;)
  Sain tähän postaukseen liittyen myös ihanan puhelun ystävältäni (hänen kommenttinsa oli häipynyt jonnekin). Kiitos RR, tuli hyvä mieli.

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania näkymiä, ihana "vanha kunnon" kesä teillä! Hyvä on lastenkin välillä olla vaan, ilman pelejä ja muuta (omani ovat pohjoisessa maalla pari viikkoa :) Leppoisaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Olen viettänyt kesäviikkoja vuokramökeillä, kun ei ole omaa siunaantunut. Olen parille viime mökille ottanut mukaan riippukeinun. Sen kun virittää ja katselee puiden huojuvia latvuksia ja pilvien kulkua, niin kyllä irtoaa arkihuolista. Näkökulma maailmaan muuttuu.

  VastaaPoista
 9. Anja: tosiaankin vanha kunnon kesä ;) toisaalta en muista, että omassa lapsuudessa olisi ollut NÄIN kuumaa ?

  Ari: Ihana ajatus : oma riippukeinunäkymä, joka seuraa mukana minne meneekin...paras näkymä aina lähellä ;)

  VastaaPoista
 10. Heippa! Ihanat ikkuna-aukeamat! Ihanaa kesää Sinulle toivottaen romulyyli-riitta. ps. olen yrittänyt monasti laittaa kommenttia sinulle, mutta jostain syystä ei yleensä ole onnistunut.

  VastaaPoista
 11. Heips Riitta ! Kiitos samoin. voi harmi, jos kommentit häviää...yritä sinnikkäästi :)

  VastaaPoista
 12. Kyllä tuolla kelpaa rentoutua! Katsella ikkunasta ulos ja hymyillä :)

  VastaaPoista
 13. Oi, miten suloinen tuo pieni valkoinen ikkuna. En ihmettele, että mieli rauhoittuu. Levollisia suvihetkiä teille!

  VastaaPoista