sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Tupsujakkara

Oi katsokaa mitä osaava ihminen voi saada omilla kätösillään aikaan. Tämä on hyvän ystäväni Seija Koskelon uskomattoman hieno työ, johon rakastuin heti kun kuvan näin. Nuo tupsukat on langasta itse kieputettu perinnemenetelmällä pahvikiekkojen ympärille ja kangas käsin huovutettu ja osittain kirjottu. Kyllä tähän kelpaa väsyneet paljaat varpaansa laskea tai sitten istahtaa tupsu tupsua vasten, heh ;)
Aina en tuunausta huonekalujen osalta oikein käsitä, mutta tässä on näkemys ja taito olleet tarpeen, ja lopputulos mitä suloisin. Ja mikä tärkeintä vanha repsahtanut palli saanut uuden elämän...yksi jäte vähemmän kaatopaikalla.

Löytäisipä itsekin sen tekemisen kipinän jostain...
Lumitöitä on tässä kyllä saanut puskea ihan riittämiin.
Hyvää ja puuhakasta hiihtoloma-aikaa kaikille.

9 kommenttia:

 1. On se söpö. Tuollaista jakkaraa/rahia olen etsiskellyt itsekin tuunattavaksi, mutta vielä ei ole sattunut eteen.
  Mukavaa laskiassunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirteää laskiaissunnuntaita sinullekin mustakissa ! Minulle sattui eteen samantapainen 60-luvun ompelujakkara tässä taannoin ja sen kolmella eurolla huutokaupasta pelastin. Se vaan onkin hienossa kunnossa ja juuri sopivin väreinkin, joten se on olohuoneessamme sellaisenaan (ja kätkee sisälleen ikuisuusvirkkaustyöni).

   Poista
 2. meilläkin on ollu lapsuuden kodissa tuollainen jakkara. saako tohon siälle kans tavaroita piiloon. mutta toi on paremman näkönen. T:AJ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tämä on mielestäni semmoinen kannellinen avattava malli. En sitten tiedä onko Seija ommellut kannen kiinni...tuskin ;)

   Poista
  2. Tekijä kommentoi: Enpä tietenkään ole ommellut kantta kiinni. Säilytystila on jakkaran yksi parhaista ominaisuuksista, sinne voi pistää piiloon keskeneräisen käsityön tai vaikka kolme...

   Poista
  3. Juuri näin Seija. Laitahan muitakin töitäsi näytille, niin päästään ihastelemaan :)

   Poista
 3. Vau, pakko kaivaa nää omat pallit tuunattaviksi! Mulla tommonen punaharmaa ja äitiliiniltäni perintönä mustavalkoinen. Niihin sais uppoamaan montakin tussukkaa. Jep, tussua tussun päälle.Hii.

  VastaaPoista
 4. Haastetta pukkaa sinulle :) Löytyy blogistani.

  VastaaPoista