tiistai 31. tammikuuta 2012

Entä jos ...


Entä jos olisikin käynyt toisin...
Olen hiljaa mielessäni miettinyt hypoteettisesti tilannetta, että vaalien  kakkoskierroksella olisivatkin vastakkain esim. Soini ja Essayah ;)
Ja sitten jommankumman kannattajat olisivat saaneet aikaan tällaisen "Haavisto-ilmiön" ja mielettömän nosteen. Miten oikeasti itse silloin suhtautuisin fanittamiseen ja julkiseen hehkuttamiseen, kun arvot poikkeaisivat omistani  ...
...ärsyttäisikö, tuohtuisinko, suutuisinko, nousisinko barrikaadeille, vai vetäytyisinkö hiljaa takavasemmalle... ???
Nyt vallitsevassa tilanteessa minun on helppo kellua ja myötäillä, onneksi :)

Tavallaan ymmärrän vastareaktiot, joita aika kärkkäästikin nyt esim. Haavistoa kohtaan esiintyy (itsekin olen saanut jos jonkinlaisia y.viestejä aina ladon taakse lahtaamiseen asti !). Mutta epäkorrekti loanheitto ja aataminaikaiset mielipiteen mm. seuksuaalisuudesta ovat pöyristyttäviä. Toisaalta tämä kansakunnan herättely ja syväluotaava ajatusten poukkoilu ja hämmennys on erittäin tervetullutta suomalaisessa poliittisessa ilmapiirissä. Tähän peilattuna Haavisto-ilmiö on jo voitto sinänsä (ennen varsinaista voittoa).

Toivotaan, että kaikki päättyy sopuisasti ja ilman konflikteja, tai muuten tarvitaan todellista sisäpoliittista rauhanneuvottelijaa.

1 kommentti:

  1. Hyvän kysymyksen heitit. Entä jos, tosiaankin? Miten sitä osaisi olla? Pistää kyllä miettimään...

    VastaaPoista