sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Autokeskusteluja ja Muumeja


Vauhdikas sunnuntai. Olimme koko porukka laskemassa mäkeä kelkoilla, pulkilla ja liukureilla. Ei ketään muita paikalla ja luisto oli metsästä lentäneistä roskista huolimatta huikea, ehkä liiankin kova. Sen jälkeen mahat pullolleen hyvää ruokaa paikkakunnan parhaimmassa kebabravintolassa. Sinne tuli viereiseen pöytään myös neljä virkapukuista poliisia, ja 6v. kommentoi isoon ääneen: "Täytyyhän poliisienkin saada syödä." Niinpä, ihmisia kaikki tyyni :)
Kotiin päin ajellessa autossa siitä kehkeytyikin sitten jälleen syvämietteinen keskustelu lasten kanssa poliisesta, putkareissuista, vankiloista , rangaistuksista, oikeuslaitoksesta, tuomioista, lakien noudattamisesta jne. Huvittavaa oli myös se, että koko ajan siinä ajellessa meitä tuijotti vähän väliä tarkkaavaisia ja hymyileviä suuria kasvoja tienpientareilla. "Mitä nuo ihmistenkuvat sitten on ?" Ja sen jälkeen keskusteltiin eduskunnasta ja päätöstenteosta ja lakien laatimisesta. Varsinainen yhteiskuntatieteellinen reissu.
Mutta leppoisaa oli, ei kiirettä, ja nyt huilitaan.

Muumipappa ja muumimamma ovat myös oivaltaneet sen, mikä on tärkeintä: hyvä ruoka, hyvä juoma ja mainiota luettavaa. Mitäpä sitä ihminen muuta... arvokeskustelujen lisäksi !

11 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut kaikinpuolin mukava
  sunnuntai.
  Kaikki edellämainitut hyvässä seurassa,
  mitäpä sitä tosiaan muuta...
  Hauskat nuo muumilautaset!

  Mukavaa uutta viikon alkua!

  VastaaPoista
 2. Ihanat muumilautaset! Heillä on tosiaan hyvät oltavat molemmilla, pappa oikein makkarat mukaansa puuhun ottanut :) Teillä on ollut hauska päivä ulkoilun merkeissä.

  VastaaPoista
 3. Voihan Muumit! Repesin ihan täydellisesti, kun luin aamulla facebookista tämän:

  http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=61771

  On siis (olevinaan?)jonkun amerikkalaisen uskonlahkon keskustelufoorumi Muumihahmojen demonisuudesta ja huonosta vaikutuksesta lapsiin. Onko "keskustelu" aito vai ei, en tiedä, mutta nauruterapiaa se ainakin on. Iloista viikon alkua!:)

  VastaaPoista
 4. Tämä juttusi taas ikahdutti, vaikka mun lauantai ilta oli pullpllaan harmeja. Hyvää viikoa sinun koko perheelle. T:AJ

  VastaaPoista
 5. Arvokeskustelut lasten kanssa on ihan parhaita. Oletko huomannut, että lapset on yleensä aika ankaria rangaistuksista?

  Vai on ne nyt keksineet muumitkin demoneiksi. Jotenkin en jaksa sulattaa. Joskus silloin kun Potterit ilmestyi, niin silloisen asuinpaikkakuntani jonkun puolueen naiset tuomitsivat ne "roviolle". En nyt muista enää tarkkaan, että oliko ne saatanasta vai noituutta, mutta mulla palo päreet ihan totaalisesti. Kirjotin vastineen yleisönosastolle ja onneksi päätoimittaja oli sen verran avarakatseinen (pikkupaikasta huolimatta), että julkaisi sen. Yhtään vastakirjoitusta ei tullut ja loppujen lopuksi kävi ilmi, että yksikään niistä tuominneista ei ollut lukenut yhtä ainutta Potteria...

  Paasauksesta huolimatta mukavaa alkuviikkoa! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos jälleen kommenteista !

  Kaikessa suosiossaankin muumit on ihan jees. Pientä kyllästyneisyyttä toki joskus ilmoilla. Mutta tuo Marikkan linkki on kyllä huippu. Kaikesta saa nykyään väännettyä jos jonkinlaisia demoneja ja fobioita ja kauhukuvia okkultismiksi haukkumisesta puhumattakaan. Ja se kyllästyttää, että keskitytään vallan mitättömiin sivuseikkoihin oikeasti tärkeiden asioiden sijasta, jopa lehtien pääkirjoituksissa. Minna: saapi sitä paasata välillä.
  Oikein mukavaa alkuviikkoa teille kaikille !

  VastaaPoista
 7. Heissan, tulin vastavierailulle :-)

  Teillähän on ollut varsin syvämietteinen reissu ! Lasten kanssa keskustelu "aikuisten" asioista on ihan mahtavaa, niin tiedonjanoisia ja oivaltavia nuo pienet ovat.

  Mukavaa tiistai-iltaa !

  VastaaPoista
 8. Kiva kun kävit Petriina. Se on totta, että tiedonjano on kova ja halu ymmärtää. Kysymyksiä satelee enemmän kuin ehtii vastata, varsinkin, kun kolme kyselee yhteenääneen :)
  Lapset todellakin määrittelevät rangaistuksetkin melko kovalla kädellä, välillä luulevat, että kaikki maailman ongelmat ovat heidän syytään, raukat. 8v. sanoikin, että " Onneksi Suomessa lapset eivät joudu vankilaan."

  VastaaPoista
 9. Tulin kurkistelemaan ihan ensimmäistä kertaa tänne...

  VastaaPoista
 10. Tervetuloa toistekin Hippokampustaja !

  VastaaPoista
 11. Wihtori, minä täällä taas... Blogissani olisi hauska valokuviin liittyvä haaste, jos haluat ottaa vastaan :)

  VastaaPoista