perjantai 7. lokakuuta 2011

Sanoja, sanoja, kuvia, kuvia

Nyt kiertää ihana vapaamuotoinen "sananselitys"-tehtävä blogeissa.  Sain Lumikolta 5 sanaa, joista minun tulee kirjoittaa jotakin..... hmmm.....

1. VUODENAJAT

Tämä aikojen kiertokulku on vuosien saatossa muuttanut merkitystään. Enää ei elämää rytmitä niinkään työt tai lomat kuin vuodenajat, joista kaunein on juuri nyt käsillä. Syksy on parasta aikaa luonnon ja säiden puolesta mitä tiedän. Kaikki on niin kaunista, raikasta, viileää ja syvää. Kesän kuumuus ja paahde ei sovi minulle  (kärsin mm. aurinkoihottumasta), talvella rasittaa ainainen pimeys ja kevät ei oikein ole mitään pelkkä lupaus vain (tosin toiseksi parasta aikaa kukkien ja hiirenkorvien puhjettua). Mutta syksyn myrskyissä ja sateissa ja ruskassa on voimaa, mitä imeä itseensä.

2. IKÄ
Että pitikin Lumikon osata valita juuri tämä ;) Minulla on piakkoin (3 kk:n päästä) yksi rajapyykki (50v.) täyttymässä, enkä oikein tiedä miten suhtautuisin. Pitäisikö piiloutua jonnekin koloon, niinkuin tuo nainen kuvassa, vai ottaa uusi puolivuosisataa vastaan riemurinnoin. Juhlien järjestämistäkin pohdiskelen...ollakko vai eikö olla ? Mutta ikä on vain numero ei olotila !

3. RANKKAA
Hmm, tämäkin nostaa tunteet pintaan. Tosin olen aina ollut sitä mieltä, että olen saanut elää äärimmäisen onnellisten tähtien alla, eikä mitään kovin rankkoja juttuja ole omaan elämääni mahtunut, onneksi ja siitä kiitos ! Sitä vastoin pääni sisällä kärsin kaikista maailman vääryyksistä ja epäoikeudenmukaisuuksista, joita en uskalla edes ajatella.

4. KERÄILY
Taisi Lumikko tietää heikkouteni :) Hullu mikä hullu olen kaikenlaisien keräilyjuttujen suhteen. Tosin kokoelmani ovat pysyneet kohtuudessa ainakin omasta mielestäni( perhe voi olla eri mieltä). Ylpein olen ehkä retroposliineistani ja mid century olohuoneestani sekä 50/60-luvun puoliessuistani :)

5. TULEVAISUUDESSA
 Tulevaisuudessa toivon uskaltavani olla enemmän itseni ja luottaa voimiini. Tärkeintä on myös saada nähdä lastemme kasvu ja mihin heidän polkunsa johtaa. Tulevaisuus saisi myös muuttua suvaitsevampaan suuntaan tällä yhteisellä planeetallamme ja muuttuukin, merkit on jo ilmassa !

Kaikki kuvat lähteineen ovat täältä minun Pinterest kokoelmistani.

Jos haluat itsellesi sanoja pohdittavaksi, niin ilmaise tahtosi lootassa :) Ihanaa ja myrskyisää viikonloppua sinulle !

6 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen kuva sykäyti jotenkin niin kovasti, että muut menivät hiukan ohitse. Mieletön tunnelma ja valo ja tuo tien kiemurtelu, huoh. Oikein rentouttavaa ja inspiroivaa syksyistä viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Iästä puheen ollen se on katsojan silmässä. Olemme juuri sen ikäisiä kun itse haluamme. Niin ja juhlista puheenollen voisitte järjestää juhlat yhdessä miehesi kanssa. Ja vain lähimpien kanssa ei siihen tarvii mun mielestä rahaa tuhlata. En minäkään haluais sitte juhlia muutaman vuoden kuluttua pyöreitä vuosia. En ole juhlaihmisiä, mutta kukin tyylillään ja tavallaan. T:AJ

  VastaaPoista
 3. Yllättävän hyvät (tai sopivat) sanat olin sinulle keksinyt :) Ei kyllä kuvasi perusteella (sen Marikan blogissa näkemäni) ikinä uskoisi viiskymppiseksi!

  VastaaPoista
 4. Tattis vaan Lumikko, ne on ne muksut kun pitää vireessä :)

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat Sinulla! Itse pohdiskelin samaan tapaan kuin sinäkin melko hiljattain olleita 50v-synttäreitäni: pitääkö pirskeet vai kadotako? Tein sitten puolipiilot: en järjestänyt mitään, mutta olin paikalla. Jos joku halusi tulla, niin tervetuloa. Mitään erityistä ei ollut tarjolla.

  Työpaikalla kaverit toki järkkäsivät kahvittelut lahjoineen, siellä kun tällaiset asiat tulevat aina tietoon.

  Iloinen yllätys sitten oli linturuokintayhdistyksemme yllätysvisiitti kotonamme. He vain tulivat juhlimaan. Ja se oli hauskaa. Olin otettu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ari !
  Niiiinpä, noiden juhlien suhteen olen edelleen hakusessa. Toisaalta tekisi mieli järjestää oikein isot kekkerit, mutta kun ei ole rahaa... mutta toisaalta minulta puuttuu se työyhteisökin... puolipiilot kuulostaa kyllä suht hauskalle ajatukselle. Huoh.

  VastaaPoista