tiistai 10. toukokuuta 2011

Wihtorista

Lumikko haastaa seuraavasti minuakin kertomaan bloginimeni tarinan.

"Mistä bloginimesi on peräisin? 
Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisimpia bloginimiä, mistä ne tulevat? 
Mikä on niiden tarina? 
Mikä on sinun tarinasi? 
Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta muut mukaan." 


Tässäpä tuumailuja.

Olipa kerran tullut aika minun perustaa kolmas firmani, eli tuommoinen toiminimisysteemi. Niinpä niin loikkiva kauris, joka aina tasaisin väliajoin vaihtaa kurssia. Edelliset kyhäelmäni olivat olleet : Painopaja Sapluuna ja Hoitohuone Valoisa. Ja nyt olin perustamassa wanhan tavaran puotia, mutta mikä ihme nimeksi ? Halusin siihen jotain wanhalta kuulostavaa ja hauskaakin. Sitten pitkien pohdiskelujen jälkeen tämä Wihtori nimi nousi mieleen ja sehän se: Osto- ja myyntiliike Wihtori. Siinä on Vihtiä (paikkakunta jossa majailen) ja tavaratoria ja jotain wanhaakin.

Ensialkuun ajattelin että tämä blogi olisi puodin foorumi, mutta toisin kävi. Nämä tekstimaailmat elävät omaa elämäänsä, ja enimmäkseen kirjoittelen omia tuntojani sieltä sun täältä. Tietysti joitain voi häiritä, kun tämmöisen eukon bloginimenäkin on vanhan miehen nimi, mutta erottuupahan joukosta (toivottavasti?).

Niin ja vanhat sarjakuvat Vihtorista ja Klaarasta ovat nekin ihania :)
Ottakaahan te muutkin haaste vastaa, kiva lukea nimien salaisuuksia.

11 kommenttia:

 1. Nimivalintani oli helppo. Minulla on vain raidallisia tai yksivärisiä paitoja. Miksi bloggeriin sitten tuli rouvaraitapaita johtuu siitä, että pelkkä raitapaita oli jo varattu.

  VastaaPoista
 2. Aika hauska kertomus miksi juuri Wihtori. Pappani nimi oli muuten Kalle Vihtori. Siksi minäkin varmaan haluan seurata keskusteluja täällä. Nimi voi usein luoda myös mielikuvia. Olen kurkistellut joitakin muitakin blogeja, mutta huonostin löytyy kiinnostusta muihin. Täällä pohditaan jotain joka kiehtoo myös minua. T:AJ

  VastaaPoista
 3. Nimien synnyttäminen on kivaa puuhaa, tuo oma tarinasi nimen synnystä on avaava - nyt ymmärrän, miksi Sinä olet wihtori;) Hieno nimivalinta ja oivallus, tuostahan löytyy kaikki oleellinen.

  Kirjoittamani "hetkismi"-blogi sai nimensä, kun mietin mitä on läsnäolon voima. Mistä se ammennetaan ja mikä suomalainen sana olisi sitä hyvin kuvaava. Sana, joka sisältäisi omalla tapaa jo pohjimmaisen vastauksen. Perusteeksi tuli luonnollisesti hetki. ja kuka kieltää meitä laittamasta uusia sanoja liikkeelle? Ei kukaan eikä mikään. Näin blogini nimeksi tuli "filosofinen" uusnimi, hetkismi.

  VastaaPoista
 4. Kivoja nuo edellistenkin yritystesi nimet :)

  Wihtori sai ihan uutta merkitystä, kun kuulin että se toimii Vihdissä!

  VastaaPoista
 5. Pirkko: hauskaa, että paitojen kuosit ovat olleet sinulla mielessä.

  A: Mukava tuo Kalle Vihtori. Kiva kun jaksat lueskella ja kommentoida täällä.

  Markonki: Nimet on kivaa puuhaa, olen harrastanut etunimien keräilyäkin ja postaan siitä joskus ;)
  Hetkismi on minusta mielettömän hieno sana, se herättää heti mielenkiinnon ja jää pohtimaan, että mitä ihmettä ;)

  Lumikko: Juups, minulla on ikioma kokoelma: hassuimmat firman nimet. Vihti : Suomen "sivistyksen kehto" heh...ei todellakaan ;) mutta on täällä maalla ihan mukavaa.

  VastaaPoista
 6. Tämä onkin hauska juttu! Minä olen pitänyt Wihtorista heti, kun se on niin persoonallinen valinta naisella ;)

  Samantapainen kulkuni on kuin sinullakin: ensin yritys nimellä Sarin Savipaja, sitten Savusavi Tarina ja nyt Runotalo. Runotalo kerää yhteen jo pitkään kirjoittamani runontapaiset ja talo on unelma, joka on tällä hetkellä kasa hirsiä takapihalla. Runo kertoo myös jostain runollisuudesta, joka on taianomaista, utuista ja mielikuvituksellista.

  VastaaPoista
 7. Olipas mukava kuulla tarina nimen takaa, ajattelinkin tämän blogin löytäessäni että mistähän nimi tulee, nyt selvisi :)

  VastaaPoista
 8. =) Tuo Hoitohuone Valoisa on ihana nimi.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista, Wihtori on symppis nimi. Ja tuo sarjakuva on hauska, sopii hyvin tämänpäiväseen tekstiini :).

  VastaaPoista
 10. Kirppishamsteri on kirppishamsteri ja innokas kirpputorien kiertäjä joka tykkää vanhoista tavaroista.Punarinta on suosikki lintujani, kaunis ja laulaa ujosti heleällä äänellä kuusen oksien kätkössä.

  VastaaPoista
 11. Mun omat kommentit tähän ketjuun hävisi jonnekin bloggerin syviin syövereihin, sori.

  Paljon kiitoksia kivoista jutuistanne kaikille !

  VastaaPoista