lauantai 7. toukokuuta 2011

Salaisuuksia ?

Voi mahdoton tätä salaisuuksien aikaa...supistaan siellä ja supistaan täällä ja hymyillään salaperäisesti. Jotkut lähtevät käymään jossakin vaivihkaa, äitiä ei huolita mukaan. Jännittää ja onnellisuus hiipii mieleen jo nyt ;)

Ajatuksiin nousee myös oma äiti. Hänen muistonsa herättää ristiriitoja. Olisipa minulla ollut mahdollisuus jakaa näitä naisena ja äitinä olon tunteita hänen kanssaan. Äiti kuoli jo vuonna 1989, sairastettuaan hylätyn lapsen syndrooman, alkoholismin ja vatsasyövän ym. Lähetän hänelle onnittelut, ja kaipaukset laittamalla tähän hänestä kuvan, jossa hän on nuori vastavalmistunut sairaanhoitaja.

Kiitos äiti, että minä ja lapseni olemme olemassa !

17 kommenttia:

 1. Vanhimma pojan kortissa oli runo joka kosketti
  Äidille
  Mies tekee töitä aanusta iltaan,
  mutta äidin työ ei lopu koskaan.
  Kiitos Äiti!
  Oli hieno valinta pojalta joka arvostaa äitiä.
  Sain myös pienemmiltä pojilta itsetehdyt kortit ja pienimmältä pojalta käsipyyhkeen joka oli koulussa tehnyt. Meillä miesväki haluaa kaiken heti, kun eivät pysty pitämään salaisuutta.
  T:Aj

  VastaaPoista
 2. Kauniisti kirjoitit.
  Olen itsekin kaivannut keskusteluja äitini
  kanssa. Olin 12v, kun hän menehtyi.
  Eli paljon jäi puhumatta.
  Oikein Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 3. Isäni kuoli jo vuonna 1993 ja loppuosan kertomus on isästäni juuri sama kuin sinun äidistäsi kirjoittamasi lause.
  Samat tunteet olen käynyt läpi kuin sinäkin, ei se aina niin helppoa ollut.
  Hyvää äitienpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ! Oikein hyvää ja sisäisesti sekä ulkoisesti lämpöistä Äitienpäivää teille ja kaikille muillekin maailman ihmisille, meillä jokaisella on äiti :)

  VastaaPoista
 5. Niin, meillä jokaisella on äiti. Oma äitini eli varsin vaiherikkaan elämän, pienet onnensiruset olivat todellakin palasina maailmalla. Ei hän aina oikeita ratkaisuja tehnyt, mutta eli oman elämänsä käsikirjoitusta todeksi.
  Oli asioita, joista äiti ei koskaan eikä millään suostunut puhumaan. Isäni. Ne asiat olen selvittänyt nyt vuosikymmenten jälkeen. Toisaalta ymmärrän äitiäni. Toisaalta olisin halunnut hänen kertovan. Mutta turha on itkeä kaatunutta maitoa. Elän eteenpäin ja kannan muistot mukanani. Aurinkoista äitienpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Iloa ♥Aurinkoa äitienpäivääsi!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva äidistäsi. Kyllä, jotain pientä salaisuuden tuntua on ilmassa, huomisaamuun pitää jaksaa odottaa :) Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
 8. Kauniisti äitiäsi muistat! Minulla oli hyvä, kannustava äiti, joka puutteen vuosinakin jaksoi kannustaa eteenpäin kaikin mahdollisin keinoin. Nyt jo kauan poisnukkuneena, mutta ajatuksissa lähetän tervehdyksen.
  Hyvää, äitienpäivää myös sinulle.

  VastaaPoista
 9. Aurinkoa kaikille äideille, ilman äitejä ei olisi isejä :)

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää ja aurinkoista äitienpäivää ♥

  VastaaPoista
 11. Huomenta ! Kiitos kommenteista. Aurinko paistaa ulkona ja sydämissä.
  Ihan kuin jouluun olisin herännyt, sänky täynnä kortteja, runoja, lahjoja ja haleja :) Ja kuulemma jotakin muutakin vielä päivä tuo tullessaan... ???

  VastaaPoista
 12. Voi, niin monta asiaa on mullakin äitini kanssa puhumatta. Vaikka hän elää, on vaikeaa palata kipeisiin muistoihin.
  Aurinkoa sydämeen, todellakin :)

  VastaaPoista
 13. Käytiin eilen vielä mun äitiä poikien kanssa katsomassa. Altshaimer on kovin kourin kohdellut äitiä. Puhe kyky on jo melkein mennyt. Juttele enää hoitajien kanssa vanhoja asioita. Kävely onnistuu molemmilta puolilta taluttaen. Eikä hirveästi enää jaksa edes poikien touhuja väsymättä katsella. Välillä haluais vaan unohtaa että äiti on huonossa kunnossa. Mutta onneksi aina välillä sisäinen ääni muistuttaa jotta tarttis käydä äitiä katsomassa. T:AJ

  VastaaPoista
 14. Ihana kirjoitus. Ja kaunis kuva. Äidit ovat tärkeitä.

  Oma äitini on käynyt läpi myös paljon samankaltaista kuin sinun äitisi. Hän on elossa, ja kuitenkin liian usein sitä pitää sisällään sanoja, joiden pitäisi saada tulla ilmoille. Onneksi vielä on mahdollisuuksia.

  VastaaPoista
 15. Kauniisti tehty, kauniisti ajateltu. Kaikkien edesmenneitten äitien muistoksi kirjoitan teille runon, surra ei tarvitse sillä jokainen heistä ajattelee siellä jossain näin...

  Tartun käteesi hiljaisin illoin,
  kun aika auringon pimenee.
  Et yksin jää kertaakaan silloin,
  ja surun tunne pois himmenee.

  VastaaPoista