keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Merkkipostia

Lehdykkä putkahti jälleen postilaatikkoon. On aina yhtä mukavaa katsastaa uudet ilmestyvät postimerkit, mitähän kivaa uutta ne on taas keksineet. Tälläkertaa löytyikin aivan upea ja mulle sopiva uusi merkkisarja, jossa komeilee Kaj Franckin tuotantoa, merkit on suunnitellut Sanna Taskinen. Kyllä noita kelpaa laittaa etanapostikuoriin, julkaisupäivä on 1.4. Näistä täytyy ehdottomasti hommata FDC.
Postimerkkien keräily on perheessämme minun ja muksujen harrastus. Aiheteemoittain keräilemme ilman sen suurempia paineita. Useimmiten kesäisin ehtii perehtyä kokoelmien kartuttamiseen.
Suosikkiaiheitani on perhoset ja ötökät.
Poika kerää avaruusaihetta ja tytöt kukkia ja eläimiä. Mulla on myös lähes kaikki suomalaiset muumit, myös kulttuuri- ja taideteollisuusaiheet on työn alla.
Tämä on onneksi keräilyharrastuksistani se joka vie vähiten tilaa ja rahaa, mutta erittäin mukavaa puuhaa lasten kanssa yhdessä tehtynä.

MUISTAKAAHAN Kalevalakorun arvonta tuossa vähän alempana ! Aikaa vastata vielä huomiseen keskiyöhön asti (to 31.3.).  Aurinkoa !

8 kommenttia:

 1. Oi. Minä harrastin tuota joskus lapsena. Siitäpä tulikin mieleen, että onkohan vanhat kansiot yhä tallessa.. pitääkin taas vanhempien luona käydessä tutkailla vinttiä :)

  VastaaPoista
 2. Meillä tuntuu olevan samanlaisia harrastuksia enemmänkin, postimerkkeilyä olen harrastanut lapsena ja myöhemmin pojan kanssa. Nyt on vaan jäänyt vähemmälle.
  Oletko harrastanut postcrossingia? Se on kiva harrastus sekin, kannattaa kokeilla. Olin ihan koukussa siihen, mutta nyt olen pitänyt siitäkin taukoa. Lapsetkin varmaan tykkäisivät..

  Pitääköhän tuo Frankin FDC hakea minunkin? 1.4. sattuu olemaan merkkipäiväni ja merkit näyttää tosi kauniilta. Kaikkeen sä mut yllytätkin! Hih, :D

  VastaaPoista
 3. Nuo Franckin merkit on aivan ihania - niin kuin Franckin astiatkin...

  VastaaPoista
 4. Franck-merkit on kyllä saatava. Ja uudet Muumit!

  VastaaPoista
 5. Mulla olis mun vanhat postimerkki kokoelmat ullakolla (suomalaisia ja suurin osa vanhoja). Halustko ne lapsillesi. Mun pojat eivät niistä ole lainkaan kiinnostuneita. Mä voisin ne ihan antaa pois. Mulle ne on turhaa tavaraa. T:Anu

  VastaaPoista
 6. -milla, vinttien tutkiminen on aina antoisaa :)

  -Minna ;)juu lapsena minäkin harrastelin, ja mieheni aina nauraa kun minulla oli kansio jossa oli "Pääpostimerkit", hmmm, siis päitä ;) Postcrossing ei ole tuttua, taytyykin katsella, kuulostaa mukavalta. Yllytän yllytän, ja onnea merkkipäivälle !

  -A: Kiitos aina merkit kelpaa :)

  -Hippokampus: iiiihania ovat juu, merkeissäkin aito ajattomuus, jota Franckin astioissakin on.

  -Lumikko: tietty ! Myös uudet ilmestyvät Maisa ja Kaarina -merkit on must.

  VastaaPoista
 7. Oi,mitä ihanuuksia nuo sinun perhosmerkit,pitäskin ruveta noita "metsästämään" muiden perhosjutskien lisäksi=)Mies on pikkupoikana keräillyt postimerkkejä,ovat tallessa meillä ja niissä on tosi hienoja merkkejä,esim.semmoset "avaruussukkulamerkit" on niin upeita,että olen miettinyt niistä seinälle jonkunsorttista kollaasia..
  Keväisen aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kirsi, mä olen "lakannut" vanhoja postimerkkejä puisen vetolaatikon etuseinään, hieno on.
  Mukavaa vkl sinnekin ! (vettä tosin satelee)

  VastaaPoista