tiistai 21. joulukuuta 2010

Kiteitä ikkunassa


Sataapa vaihteeksi lunta , kauneus on häikäisevää ja juhla on ovella. Junaliikenne ja lentoliikenne sekaisin. Milloin se on lumi millon tuhkapilvet, jotka meitä pysähdyttää. Maapallomme näyttää meille kaapin paikan ja hienotunteisesti vihjailee : ettekös jo pikkuhiljaa voisi rauhoittua, olla lentelemättä niillä suihkukoneilla, löytäkää ilo ja lepo olemisesta eikä menemisestä, kotoilkaa ja jääkää lähelle.
Pysähdytään kaikki Jouluun hetkeksi, ollaan vaan ja nautitaan pienistä asioista ja katsellaan maailmaa kuvien kaltaisten "vääristävien" jääkuviolasien läpi. Ehkä se oikea totuus ja antoisin ulottuvuus on sittenkin jotain muuta kuin joulutraditioiden arvostelua tai lanttulaatikoiden vertailua.

En halua toivottaa iloista Joulua, ehkä sinä haluat hiljentyä.
En halua toivottaa valoisaa Joulua, ehkä sinä haluat olla hämärässä.
En halua toivottaa rauhallista Joulua, ehkä sinä haluat riemuita ja iloita.
En halua toivottaa  tuoksuvaa Joulua ... jne.

Perinteisesti : HYVÄÄ JOULUA sinulle !

T: Leena, joka on lähdössä viettämään Joulua n. 200 km päähän ;)

1 kommentti:

  1. joulu on juhlista jaloin ja rauhan juhla. Olkaamme siis lähellä läheisiämme ja nauttikaamme heistä. Se on oikeesti ihan sama missä on kun läheiset on lähellä.Tänään yksi viisas mies sanoi koulun joulujuhlassa että joulu on hyvä viettää juurri läheisten kanssa. Mitä sitä onnea kaukaa hakee ei se löydy sieltä. Vaan se löytyy sydämistä. T: Anu

    VastaaPoista